Star Sofa

Kuinka puhdistaa puukalusteet?

Puu on yksi kodinsisustuksen suosituimmista materiaaleista. koska puu tekee huonekaluista ajattomia ja lisää lämpöä ja luonnollisuutta jokaiseen ympäristöön, johon se tulee. Mutta puukalusteiden käyttämiseksi pitkään, on välttämätöntä huolehtia niistä erittäin hyvin. Jotta ne näyttävät uudelta kuin ensimmäisenä päivänä, on tärkeää puhdistaa pinnat huolellisesti sekä hyvin ja olla tietysti varovainen puhdistuksen aikana. Joten miten puukalusteet puhdistetaan? Tässä ovat vastaukset!

Koti on paikka, jonka pitää olla viihtyisä. Se on paikka, jossa voimme olla luonnollisimpina ja missä voimme olla omia itsejämme, on myös erittäin arvokasta. Tarkoin valitut huonekalut, jotka ostamme kotiimme ajatuksella, voi niistä tulla myös tärkeä ja välttämätön osa elämäämme. Olipa se kulunut, vanha tai repeytynyt, tuoli ei ole enää sama. Ruokapöytä, jonka sanomme “okei, vaihdan tämän nyt”, voi muuttua monumentaaliseksi huonekaluksi, jota emme voi yhtäkkiä muistaa, kun muistamme, kuinka monta kertaa keräännyimme läheistemme kanssa. On siis välttämätöntä huolehtia huonekaluista, pitää ne puhtaina, jotta voimme säilyttää niiden alkuperäisen arvon. Erityisesti kyseisten puukalusteiden on oltava paljon huolellisempia huollon ja puhdistuksen suhteen.

Puukalusteet, joita on käytetty monta vuotta

Koristelutyylistä riippumatta, heti kun puu tulee paikkaan, se muuttaa tilan tunnelmaa. Puu on aina eniten käytetty materiaali huonekaluissa, sekä klassisissa että moderneissa sisustustyyleissä. Kun puukalusteita hoidetaan hyvin, voidaan niitä käyttää vuosisatojen ajan. Siksi ei ole sattumaa, että suurin osa antiikkihuonekaluista on puisia. Jos haluat käyttää puuhuonekalujasi monien vuosien ajan ja jättää ne seuraavalle sukupolvelle, sinun tulee pitää niistä hyvää huolta. Sinun on oltava erityisen varovainen puhdistuksen sekä hoidon suhteen. Tässä on puukalusteiden puhdistamisen temppuja:

Ennen kuin aloitat puuhuonekalujen puhdistamisen, poista niihin kertynyt pöly pehmeällä pölyharjalla, kuivalla liinalla tai pehmeällä paperipyyhkeellä. Voit saada apua puunpuhdistustuotteista puhdistuksen aikana. Näin voit puhdistaa sen paljon mukavammin. Muistutamme, että puupinnoitteita myydään myös markkinoilla.
On niitä, jotka käyttävät perinteisiä menetelmiä, kuten etikkaa ja vesiseosta, puukalusteiden puhdistuksessa. Ota aina yhteys huonekalujen ostopaikkaan ennen tällaisten perinteisten puhdistusmenetelmien soveltamista. Kaikki puulajit eivät kestä kaikenlaisia ​​kemikaaleja ja nesteitä, jos et voi kysyä, kokeile käyttää puhdistusaineitasi pienessä osassa huonekalujasi, joka ei ole näkyvissä.
Jos käytit nestemäisiä puhdistusaineita puupinnoilla, muista kuivata pinta pehmeällä, kostealla liinalla puhdistuksen jälkeen. Älä pidä sitä kosteana. Muuten se voi turvota.

Anna puuhuonekalujen olla kuin ensimmäinen päivä

Yksi tehokkaista tavoista saada puuhuonekalut näyttämään puhtaammilta ja kirkkaammilta on pyyhkiä huonekalut oliiviöljyllä, edellyttäen että se ei ylitä kahta kertaa vuodessa. Tällä tavalla voit kostuttaa ja syöttää puuta. Paina paperiarkki oliiviöljypullon suuhun, kallista pullo ja pyyhi huonekalut muutamalla tipalla oliiviöljyä. Muutama tippa oliiviöljyä riittää puukalusteidesi loistamiseen.

Vältä myös vesikontaktia puupintojen puhdistuksessa. Koska puuhuonekalut ovat herkkiä, on hyödyllistä olla käyttämättä muita tuotteita kuin niille tarkoitettuja nestemäisiä puhdistusaineita. Älä unohda käyttää luonnontuotteita. Vesipohjaiset puunpuhdistusaineet voivat olla ihanteellinen valinta huonekalujen ylläpitoon ja puhdistukseen. Voit puhdistaa puuhuonekalut kokonaan lialta ja pölyltä kostealla liinalla luonnollisilla puhdistusaineilla.

Levittämällä mehiläisvahan ja luonnollisen tärpätin seosta huonekalujen puhdistamisen jälkeen, säilytät niiden värin ja saat ne loistamaan. Muistutetaan, että tärpätillä on voimakas haju. Ne joille tämä tuoksu on epämukava, voivat hyötyä eteerisistä öljyistä.

Ylläpidä puukalusteiden kesääsi

Puutarha, terassi ja parvekkeet ovat alueita, joilla puupöytiä ja tuoleja käytetään yleisimmin. Kannattaa siis huolehtia suojauksesta sekä käsittelystä, sääolosuhteita ja ulkoisia tekijöitä vastaan. Jos et halua huonekalujen kuluvan lyhyessä ajassa, voit käyttää kesähoitoa talvikuukausien jälkeen. Tätä varten riittää, että huonekalut hiotaan hieman ja syötetään tärpätillä tai teak-öljyllä, jotta jatkat niiden käyttämistä aivan uudella ulkonäöllä, kuin olisit ostanut ne sinä päivänä.

Vastaa