Star Sofa

Mihin meidän tulee kiinnittää huomiota, kun pesemme sohvan päällisiä pesukoneessa?

1. Noudata pesuohjeita: Sohvanpäällisiä pestäessä on tärkeää pestä ne pesuohjeiden mukaan. Nämä ohjeet voivat vaihdella kankaan tyypin, väriominaisuuksien ja pesulämpötilan mukaan. Siksi ennen kuin luet ohjeita, tarkista etiketti ja pese sen mukaisesti.
2. Valitse kangastyypille sopiva ohjelma: Kun peset sohvan päällisiä pesukoneessa, sinun on valittava kangastyypille sopiva pesuohjelma. Esimerkiksi herkille kankaille on olemassa erityinen ohjelma. Käyttämällä tätä ohjelmaa voit varmistaa, että kankaat pestään ilman vaurioita.
3. Älä käytä raskaita pesuaineita: Vältä voimakkaita pesuaineita peseessäsi sohvan päällisiä. Tällaiset pesuaineet voivat syövyttää kankaita ja aiheuttaa värimuutoksia. Sen sijaan voit puhdistaa sohvan päälliset miedolla pesuaineella.
4. Kiinnitä huomiota veden lämpötilaan: Sohvanpäällisiä pestäessä on tärkeää kiinnittää huomiota veden lämpötilaan. Korkean lämpötilan pesu voi vahingoittaa kankaita ja aiheuttaa ryppyjä. Siksi on yleensä parempi pestä kylmällä tai haalealla vedellä.
5. Älä täytä pesukonetta liian täyteen: Sohvanpäällisiä pestäessä tulee välttää pesukoneen ylitäyttöä. Tämä voi johtaa siihen, että kankaita ei puhdisteta riittävästi ja kone voi vaurioitua. On parasta käyttää konetta 50-60-prosenttisesti täytettynä.
6. Tahranestoaineen käyttö: Jos sohvan päällisissä on tahroja, voit käyttää tahroja ehkäiseviä suihkeita tai pesuaineita. Ennen kuin käytät tahranestoaineita, lue kuitenkin huolellisesti valmistajan ohjeet ja noudata oikeita käyttötapoja, jotta kangas ei vahingoitu.
7. Tarkista värien yhteensopivuus: Jos haluat pestä eriväriset päälliset samaan aikaan, voit käyttää yhdistettyjä pesupusseja sopivan väristen vaatteiden kanssa estääksesi värien sekoittumisen keskenään.
8. Säädä pesuaineen määrä: Säädä pesuaineen määrä, jota käytät päällisten pesuun valmistajan ohjeiden mukaisesti. Liian suuren pesuaineen käyttö voi jättää päällisiin jäämiä ja heikentää pesukoneen suorituskykyä.
9. Valitse herkkä ohjelma: On suositeltavaa pestä sohvan päälliset herkkä- tai käsinpesuohjelmalla.
10. Kuivaa kuivausohjeen mukaan: Kuivaa sohvan päälliset kuivausohjeen mukaan. Jotkut päälliset on ehkä kuivattava luonnollisesti auringossa, kun taas toiset rumpukuivaus miedolla lämmöllä.
11. Noudata silitysohjeita: Jos päätät silittää päälliset, silitä ne kangastyypin ja tarrassa olevien ohjeiden mukaan.

Vastaa